Tur til Jungshoved-Nysø-Præstø fredag 31. maj 2013
Mødested: På brugsens P-plads med afgang kl. 10.00
Transport: Fælles transport i private biler.
Jungshoved: Vi kører til P-pladsen ved Jungshoved kirke, Hovmarken 4, 4720 Præstø, hvor vi samles og går til “Slotsbanken” hvor Kaj Christiansen vil fortælle os den spændende historie om området og slottet. Herfra går vi i kirken, hvor Kaj igen fortæller. Der vil blive adgang til klokketårnet for de seje. Efter kirkebesøget holder vi spisepause i huset på kirkens P-plads. Forventet afgang kl. 13.00
Nysø:
Vi mødes på gårdspladsen ved Nysø gods, Nysøvej 5, 4720 Præstø. Når vi er samlet besøger vi Thorvaldsens museum, (entré betalt) hvor Kaj fortæller om museet og Thorvaldsen.
Fra Nysø kører vi til Præstø. Drej til venstre (første vej) ad Jernbanevej, følger Havnevej helt frem til Fjordstien ved stranden, hvor vi drikker kaffe.
Byvandring:
Efter kaffen vil Kaj guide os igennem den gamle Præstø by, hvor han vil fortælle en masse spændende og morsomme historier om livet i Præstø igennem tiderne.
Det kunne måske være en god ide, at tage en let klapstol med, da hele turen er til fods med små fortælle ophold.
Efter byvandringen slutter dagens program, og jeg siger tak for i dag.
Prisen for turen: 130,- kr. pr. person (ikke medlemmer +30 kr), som dækker sandwich til middag og en øl/vand eller et glas vin til maden, samt kaffe og kage. Og adgangsbillet til Thorvaldsen museet. Det vil være muligt, at købe drikkevarer á 10,- kr. undervejs.
Fællesspisning: kl. 17.00
For dem som har lyst, har jeg lavet en aftale med Cafe Mocca, Havnepladsen 4, 4720 Præstø. De tilbyder valget mellem fire forskellige menuer.
Husk at oplyse menu nr. ved tilmelding.
Nr. 1 Mørbradgryde: 139,- kr.
Gryderet m. svinemørbrad, cocktailpølser og bacon i tomat/flødesauce serveres med ris og frisk salat og grønt.
Nr. 2 Græsk haffebøf: 119,- kr.
Hakkebøf serveret på stegte kartofler med tomat, squash, løg, peberfrugt og champignoner, dertil tzaziki og feta.
Nr. 3 Dansk hakkebøf: 119,- kr.
Hakkebøf m. stegte kartofler, steaksauce, spejlæg og bacon, serveres med smørstegte majs og grønsager.
Nr. 4 Rump-steak: 119,- kr.
Serveres m. pommes frites, aioli og stegte haricoverts og champignoner.
Tilmelding: senest 24. maj til:
Bente og H.C. Andersen, telf. 55 72 77 24 – mail: bhca@nyraad.net
eller
Kirsten og Per Olsen, telf. 55 37 40 24 – mail: olsen26@nyraad.net